A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással.

Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Szál led izzó vagy COG led

Áruházunkban kaphatók retro hatású, a normál izzó kinézetét visszaadó LED-es izzók. Hívják még szál led izzónak is vagy angol mozaikszóval COG (Chip on Glass) lednek is. Jellemző rájuk a nagy hatásfok, több mint 100 lumen/watt fényáram. Meleg vagy hideg  fehér fény, kis fogyasztás, üveg búra. Külföldön filament néven terjedt el, számtalan videó mutatja be az összeszerelést, működést. A technológia a következő, a led chipek egy 3-4cm hosszú üveg felületen vannak, ezért rendkívűl jó a hőleadásuk. A korábban elterjedt körte formájú ledek egyik hátránya volt, hogy 120-150 fokban szórták a fényt, tehát a foglalat(menet) felé kevésbé. Itt éppen fordítva van, oldalra nagyobb százalékban terít, viszont a csúcsán kisebb a fényerő. Ideális múzeumba, kocsmába, étterembe  vagy olyan csillárba, ahol a foglalat a mennyezet felé néz. Ezt a típust nyugodtan nevezhetjük led izzónak, ugyanis a hagyományos Edison izzóhoz hasonlóan a külső védő borítás itt is üveg, azon kívűl a led szálak elhelyezkedése hasonló mint a régi izzószál. A led szálak dőlésszögének változtatásával a gyártóknak lehetőségük van úgymond irányítani a fény erősségét. Tehát ha szálak közelebb állnak a led izzó sugarához akkor oldal irányban erősebb a fény, ha nagyobb szöget zár be akkor hosszanti rányban erősebb a megvilágítás. A filament led izzó kiválóan alkalmazható mennyezeti lámpatestben ahol oldalirányban helyezkedik el a foglalat illetve bank (bankár) típusú lámpában egyaránt. Optonica és V-tac led izzó közül választhatunk alább.
Rendezés: