Led szalag

Hideg, meleg, RGB színváltós led szalag raktárról kapható. Fehér nyákon emelt fényű (high lumen) chippel szerelt led szalagok.

Még több információ és tudni való a led szalagokról IDE kattintva érhető el. Olvassa el cikkünket!

Magyarországon egyedülálló led szalag kalkulátor. A kívánt led szalag hosszúsághoz meg kapjuk a szükséges tápegység teljesítményt. led szalag kalkulátor

Kérjük válasszon az alábbi kategóriák közül:

Felhasználási javaslatok:

3528 típus 60 led/méter: a "legkisebb" fényáramú led szalag. Ideális hangulatvilágításnak, lépcső, polc megvilágításnak. Talán a legjobb döntés rejtett világításhoz. Indirekt világításnál 10-20 méter felhasználásával gyakorlatilag remek homogén fényt kapunk ami elég a TV nézéshez, egyéb tevékenységekhez.

3528 típus 120 led/m: az egyik legsűrűbb led csík. Teljesen homogén fényt ad. Alkalmas szintén indirekt világításra, kiarakatok, polcok megvilágítására. Már jó fényt ad konyhapult világításhoz is.

5050 típus 60 led/m: az egyik legrégebbi és leggyakoribb led szalag típus. Gyakorlatilag univerzális fajta. Mindenhová jó. Méterenként annyi fényáramot tud mint egy 75 wattos hagyományos izzó. Sokáig verhetetlen volt ár/érték arányban. Kirakatvilágításnak és konyhapult világításnak is első osztályú. Reklámtáblákban is nagyon gyakran használatos. Ebből a típusból nőtte ki magát a DRGB vagyis a digitális címezhető változat is. Elterjedt még a WS2812b név is ezekhez a DC12V vagy DC5V feszültségről üzemelő futófény szalagról.

2216 típus 120 led/m: Ez a led szalag azért került be a kínálatunkba, mert az összes típus közül ennek a legmagasabb a szín visszaadási indexe. Ezt Ra vagy CRI indexnek nevezik. Tehát CRI>90. Led szalagnál nem mindig szempont ez a tényező, azonban amelyik kivitelezésnél ez kikötés oda csak ezt a terméket tehetik. Minél magasabb ez az érték, annál jobban visszaadja a tárgyak színét. Összehasonlításképpen a led reflektoroknál ez az érték 70 körüli. 10 watt/méter teljesítmény, teljesen homogén fény, a 2017-es év újdonsága!

2835 típus 60 led/m: gyakorlatilag az egyik legjobb/legerősebb led szalag. Mondhatnánk, hogy az 5050 típust tudja túlszárnyalni. A fogyasztásuk szinte ugyanaz, a fényáram azonban 20-30%-al több. Hátrányként felróható, hogy csak fém felületre ragasztva szabad használni a hőelvezetés miatt. Fővilágításként is használható! (végre :)) A legjobb színvisszaadású termék. Reklámtáblákba és egyéb nagy fényáramot igénylő helyekre ajánljuk.

5630 típus 60 led/m: Ugyanaz elmondhtó róla mint a 2835 szalagról. Viszonylag új fejlesztés. Nagy fényerő, kiemelkedő hatásfok.

3014 típus 60 led/m: 12 watt körüli méterenkénti teljesítmény. Mi napfény fehér (4500K) színhőmérsékletben tartjuk. Azoknak ajánljuk akik a természetes fehér fényt igénylik.

3014 típus 204 led/m: egy szóval jellemezve: brutál. 20 watt körüli teljesítmény méterenként. Teljesen homogén fény. A legerősebb 12V led szalagunk.

COB LED szalag: különböző sűrűségű típusok közös jellemzője, hogy mindegyik teljesen homogén fényt ad. Lehet 280 vagy 500 ledes méterenként akkor is pl egy profilba téve kis távolságra vetítve egyöntetű fényt fog adni. A fényáram (lumen) természetesen változik, de ez a technológia egy óriási fejlődés a világítás területén. Nincs pontszerű (dotless) világítás, szabályozható 12V vagy 24 voltos rendszer.