A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással.

Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

Alumínium led profilok led szalaghoz.

Különböző kialakítású alumínium profilok kaphatók led szalag rögzítésére és hűtésére. Alu L és U profilok, valamint sarok profil raktárról elérhető. Válasszon kiegészítőink közül, melyekkel még egyedibb összeállítást készíthetünk otthonunkba. Kapható már kimondottan a  8 mm-es led szalaghoz is alumínium profil. Ezt Slim néven találják a listában. Sarok vagy Corner alu profilunk 30/60 fokban biztosít megvilágítást. U alakú Surface profilunk a legkedveltebb, ehhez 3 fajta takaró fedél is kapható.

Figyelem!

Az alumínium led profilt csak túlméretes/törékeny csomagként tudjuk feladni. Sajnos a termék tulajdonsága miatt a futárszolgálat nem tudta hibátlanul kiszállítani az elmúlt időszak tapasztalatai alapján: elhajlította, összetörte. Ezért profil rendelés esetén egy speciális kartonhengert alkalmazunk és túlméretes csomagként tudjuk feladni. amelynek díja egységesen 4500Ft és fizetési módtól és összeghatártól függetlenül felhasználásra kerül.

Kérjük válasszon az alábbiak kategóriák közül:

Az alu led profilok típusai:

Szabvány alumínium profilok 2 méteres szálakban kaphatók és a budapesti üzletünkben megtekinthetőek. A profil rögzítő segítségével a felrakása egyszerű. Az alu profilon használható matt, opál és víztiszta takaró alkalmazásával akár teljesen elrejthető a led fényforrás. Kapható egyszerű oldalfal nélküli alu profil fix is, továbbá L profil és U profil is. A sarok led profillal 30 vagy 60 fokos dőlésszöget állíthatunk be. Eloxált alu profilok nagy választékban. Kivitelezőknek kimondottan ajánljuk Groove típusú bútorlapba süllyeszthető profilunkat.

A SLIM alu profil

Slim alu profilAz alábbi cikkben nézzük át legújabb alumínium led profilunkat a SLIM profilt és a korábban már forgalmazott többi alumínium profilt. Kizárólag a 8mm-es led szalagokhoz használható, a nagyobb 10 mm-es szalagok nem férnek el benne. Jó hír, hogy a nagy népszerűségnek örvendő 2835 smd típusú led szalag is 8mm-es nyákon található, így tökéletesen illeszkedik a profilba. A hagyományos leggyakrabban előforduló 3528 smd 60 led/m illetve 120 led/m szalagokhoz és a korábban említett 2835-ös szalagok használhatók ezzel a slim profillal. A 10mm-es szalagok pl.: RGB vagy 5050 és 5630 leddel szerelt szalagok nyák mérete 10mm, így ezekhez a Surface vagy Corner profilt ajánljuk. A slim profilhoz is kapható átlátszó, teljesen víztiszta és opál takaró fedél. Mind az alu profil, mind a takaró fedél 2 méteres hosszban elérhető. A slim profil a többi alu profilhoz hasonlóan rendelkezik egy nút kialakítással ahová a takaró fedelet egyik oldalról be lehet húzni. A profilok egyszerű fém fűrésszel méretre vághatók. Az alu profilok a rögzítésen felül a hűtést is szolgálják, ezáltal hosszabb élettartam várható a led szalagoktól. A takaró fedél bizonyos mértékig pára és nedvesség ellen is védelmet nyújt. Ha akvárium vagy konyhapult megvilágításon gondolkozunk, ezt vegyük figyelembe, jó védelmet nyújt a fröccsenő víztől, gőztől stb. Kapható végzáró kiegészítő is amivel az alu profil végeit egy műanyag kupakkal le tudjuk zárni. A rögzítést vagy a profil felcsavarozásával vagy a külön kapható rögzítő elem segítségével tudjuk megoldani. A külön kapható rögzítő elemet egy csavarral kell a kívánt helyre felcsavarozni majd az alu profilt bepattintani. A led szalagok hátulja öntapadós, de sokszor kevés a tartós rögzítéshez. Minden esetben tisztítsuk meg a felületet ahová a led szalag kerül. Alkohollal vagy mosószeres vízzel lesz tökéletes. Megszáradás után a led szalag öntapadós rétegét távolítsuk el, pillanatragasztóval vagy kétoldali ragasztóval erősítsük meg és ragasszuk be a profilba. A 2 eres vezetéket az egyik oldalon vezessük ki és kössük be a tápegységbe.

Corner és Surface típusú led profilok

Alu sarok led profilA Corner elnevezésű sarok profilt két oldalával is rögzíthetjük. Az egyik oldalán ki van alakítva a rögzítőnek hely, a másik gyakorlatilag sima felület. Az adott oldalon elhelyezve 30 vagy 60 fokos dőlésszöget tudunk biztosítani a led szalagnak. A Surface és Corner profilok belső mérete egyaránt 10mm és közös a hozzájuk kapható takaró fedél is. A víztiszta takaró fólia szinte 100%-ban átereszti a fényt. Az opál fólia kb. 10-15% -al kevesebbet enged át, azonban a fény sokkal homogénabb lesz. A matt tejfehér fóliánál nagyjából 30% fényveszteséggel kalkuláljunk, itt azonban egyáltalán nem látszanak a ledek. Az egyszerűbb L alakú alu profiljaink is a rögzítést és hőelvezetést szolgálják. Ezeket kizárólag a profil megfúrásával vagy ragasztásával rögzíthetjük. Az L profilba takaró fedél nem rakható.

Groove típusú alumínium led profil

Groove led profilSzót kell még ejtenünk a bútorlapba süllyeszthető Groove alu profilról ami a kivitelezők nagy kedvence. Ez a típus a bútorlapba előre kimart vályatba kerül és a pereme felül a lapra. Gyakorlatilag teljesen a síkba kerül. A Groove alu profilhoz is a Surface illetve a Corner profilokhoz való takaró szükséges. A designerek előszeretettel alkalmazzák egyedi tervezésű konyhák és bútorok megvilágításához. A Groove alu profil segítségével könnyen készíthetünk hangulatos bútor világítást például a nappaliban.