A kényelmes vásárlás és az igényeinek leginkább megfelelő termékek ajánlása érdekében kérjük, fogadja el az ehhez szükséges cookie-kat a "Rendben" gombra kattintással.

Jóváhagyása esetén többek közt meg tudjuk őrizni beállításait és preferenciáit, illetve az Ön által megtekintett oldalakat, amely jobb vásárlási élményt nyújt majd Önnek. 

Választását később bármikor módosíthatja. 

Az adatfeldolgozással és partnereinkkel kapcsolatos további információkról itt olvashat bővebben:

Adatvédelmi tájékoztató

CCT LED szalag

CCT LED szalag
Idén tavasszal megismerkedtem a LED világítás jelenlegi újdonságaival. Ez volt az a pont, mikor ráeszméltem a halogén izzók maradi és korlátolt lehetőségeire. Mikor elkezdtem ötletelni a lehetőségeken, az első fal, amibe ütköztem a széles választék, a többféle megoldási mód és mint legfontosabb ként a színek, fényerősség.

Elsőnek a konyhapult fölé terveztem meg a LED szalagot. Fő szempont volt az állítható fényerő és színhőmérséklet, így CCT LED szalagot választottam (33317 cikkszámon), azaz állítható színhőmérséklet 3000k és 6000K között. Magas CRI értéke és szemkímélő tulajdonsága volt igazán csak a hab a tortán.

Ennél jobb megoldást nem is tudnék elképzelni annak, aki bizonytalan a fény színének kiválasztásában és magas elvárás a szem kímélése jól láthatóság mellett. 16W/méter fogyasztáshoz egy LPV-35-12 tápegységet választottam az adott 120 cm hosszúságra. Ez a teljesen zárt tápegység magas IP védelme miatt jó választásnak bizonyult a konyhapult tetejére. Védett a portól, párától és az érintéstől sem kell félni.

led szalag a konyhapult fölött

Következő lépésnek a LED alumínium profil típusa és felhelyezése jött. 2 lehetőség jött szóba nekem. Surface10, illetve Cabi profil közül végül a másodikra esett a választás. 30° vagy 60°-ban dönti a LED szalagot a felhelyezéstől függően, így kicsit az oldalfalat világítja. Ezáltal a szemem irányába semmi fény nem jön, nem vakít és csak azt világítja amire szükség van. Habár a felhelyezéséhez nincs rögzítő, de kétoldali ragasztószalaggal hamar a helyére lehet tenni fúrás nélkül. Fém fűrésszel méretre vágtam. LED szalagot beleragasztottam a profilba. Opál fedelet csúsztattam bele a homogénebb szórásért, majd Cabi végzáróval lezártam.

A vezérlés a LED szalag és a tápegység között egy Mi-Light 4 zónás CCT vezérlőegység. Könnyű és gyors össze programozás a távirányítóval és már állíthattam is be a számomra tökéletes színhőmérsékletet és fényerőt. Összekötéshez a vezérlő és szalag között 2 eres Oxigénmentes vezetéket használtam. Pozitívhoz piros, míg negatívak kötéséhez fekete ér szálakat (piros és fekete ér szálak szétválaszthatóak). Blankolás után ónt olvasztottam a végekre a jobb érintkezés és könnyebb használhatóság végett.

 

Ehhez megegyezően az íróasztalom fölé helyeztem ugyanebből a szalagból és alumínium profilból 1 métert. Szükség volt a szalagot ismét a fal irányába dönteni egy Cabi profillal, ugyanis amikor alulról néztem székben ülve a korábbi Surface10 profilba helyezve, sajnos elvakított és zavaró volt. Tapasztalatom szerint a faltól már 15 cm-re helyezve a Cabi profilt, szép szórást kaptam és nem alakult ki erős fénycsík az oldalfalon. Cabi Matt fedél tökéletes választásnak bizonyult, mivel kellemesen szórja a fényt.

A tápegységre egy villásdugóval szerelt 2x0,75mm vezetéket kötöttem, zsinórközi kapcsolóval, hogy teljes áramtalanítást is lehessen hosszabb elutazás előtt. A konyhát a 4-es zónára, míg az asztal felettit az 1-es zónára programoztam a távirányítón.

CCT LED szalag
A kábelezés még külön szót érdemel. 2 eres oxigénmentes vezetéket használtam. Minden vezeték végre blankolás után ónt olvasztottam. Egyben tartja a szálakat és jobb vezetést biztosít a találkozási pontokban. Személy szerint a Wago-t mint csatlakozót preferálom. Gyors, megbízható és felhasználóbarát csavarozás és szigetelőszalagozás nélkül.

RGB LED szalag

Következő kihívás egy várva várt álmom megvalósítása volt. Egy színekben gazdag hangulatos hálószoba. Ehhez 3 méter 60 LED/méter szalagot választottam (cikkszám:4312). 2 külön „zónában” gondolkodtam.

Első zónaként 2db 1-1 méter széles könyvespolc kapott 1-1 méter LED szalagot. 15x15mm L alakú alumínium profilt használtam, mely a fal felé néz és erre felragasztottam Cabi matt fedelet pillanatragasztóval. Ezáltal felfele világít a mennyezetre, de a falat is beborítják a színek.
Második zóna a plafonon elhelyezett lámpámnak a hátoldalára felrakott LED szalag körbe plafon irányába „U” profilban.

Mindkét vezérlő a könyvespolcon kapott helyet, melyeket Wago-val szétosztott 2 eres vezetékkel tápláltam meg egy LPV-60-12 felhasználásával. A polc aljára felcsavarozott tápegység konnektorból kap áramot villásdugóval szerelt 2x0,75mm-es vezeték segítségével.
Igyekeztem mindent elrejteni, így a vezetékeket kábelcsatornába rejtettem és kétoldali ragasztószalaggal erősítettem fel a falra, mennyezetre. Papír ragasztószalaggal mindent egymáshoz kötöttem a jobb megjelenés érdekében.

A végeredmény csodás színek és hangulat a hálószobában. 2 külön álló zóna által ideálisabban testre szabhatom a fényeket az adott hangulatomnak megfelelően.

RGB LED szalag