Termékek Menü

Mi árulkodik a LED szalag minőségéről?

Pár pontban leírjuk, hogy mire figyeljünk oda LED szalag vásárlásánál.

Led szalag minősége

  1. Forrasztás

A jobb minőségű szalagoknál a diódák pontosan vannak illesztve a minél jobb forrasztás érdekében. Fontos, hogy ez jó minőségű legyen, hisz az idő múlásával a rossz forrasztásnál oxidáció jelentkezhet a felületek között, amely szigetelő rétegként viselkedik, majd a led kialszik. Az illesztés és forrasztás minősége, vagy annak hiányosságai szabad szemmel is jól ellenőrizhető.

  1. Vízállóság

A nedvesség okozta rövidzár ellen szilikon réteggel vonják be a led szalag felületét. A jó minőségű IP védett szalagok felülete sima, egyenletes. A réteg végig fedi a felületszerelt alkatrészeket. Szabad szemmel csak néhány légbuborék szabad, hogy látszódjon a szilikon rétegben.

  1. Fényesség

A jó minőségű szalagoknál a felhasznált ledek is jobbak, így azok nagyobb fényt bocsájtanak ki magukból. Ez rövidebb szalagoknál szinte alig látszik szabad szemmel, ám több méter esetén ez több száz Lumen különbséget is jelenthet.

  1. Ragasztófelület

A ragasztófelület fontos részét képezi a szalagnak. A jó minőségű szalagok 3M ragasztófelülettel vannak ellátva.

  1. Garancia

Az általunk is forgalmazott szalagok nagy részére 2 év garanciát vállalunk, hisz tudjuk, hogy azok magas minőséget képviselnek.

Tekintse meg led szalag kínálatunkat.