Termékek Menü

5630 COB SMD LED-del szerelt szalag

A legrégebben kereskedelmi forgalomban lévő COB (Chip On Board) LED az 5630 vagy 5730. Mint minden LED típusnál az elnevezés ennél is a méreteire utal. A tokozás külső méretei 5,6 x 3,0 mm. Az 5630 és az 5730 elnevezés csak a megkülönböztetés végett alakult ki, mivel az 5630 LED a  Samsung nevéhez köthető, a szabadalom megsértésének kiaknázására hozták létre kínai gyártók az 5730 típust.

Gyakran találkozunk vele LED szalagokon és pl. az általunk forgalmazott Slim SMD reflektorok is ezt a típusú LED-et használják a 20 és 50W közötti teljesítményeknél. Az 5630 LED szalagot használhatjuk akár fő világításnak is, ki-ki ízlése szerint választhat a színhőmérsékletek között. Irodák és üzlethelyiségek világítására is alkalmas. Kirakatokba is kiválíó választás,pl ékszerüzletek ezüst tárgyak világítására a hideg fehér, míg arany tárgyak megvilágítására a meleg fehér színhőmérsékletű LED-et szokták választani. Tökéletes megoldás lehet konyhapult megvilágítására is. A 10 mm széles szalagot az általunk forgalmazott "Surface" alu profilba szerelve, valamilyen (víztiszta, matt, opál) fedéllel kiegészítve egyrészt megoldjuk a hűtést, másrészt pedig az esetleges vízcseppek és pára ellen is védelmet biztosíthatunk. 

Az ezt a típusú LED-et használó szalagok kínálatunkban 60led/m-es sűrűségű, hideg- illetve meleg fehér színhőmérsékletű, kizárólag beltérben használható, IP20 védettségű, 5 m-es tekercsekben vannak jelen. Mint minden LED szalagot, természetesen ezt is méterenként vágjuk. A tápegység tervezésekor 14-16W teljesítménnyel számoljunk méterenként (+20%), amihez 1000-1200lm fényáram párosul. Ajánlott a szalagot alumínium profilba szerelni vagy legalább fém felületre, hogy legyen, ami elvezeti a üzem közben keletkezett hőt, ezzel nagymértékben megnövelhetjük LED szalagunk élettartamát.