Termékek Menü

20 gombos rádió frekvenciás LED szalag vezérlő

2019. 06. 06. 21:36:01

Ez a termékünk hosszú évek óta kapható, mégis most láttuk elérkezettnek az időt arra, hogy külön cikkben mutassuk be a tulajdonságait. Egy nagyon kedvelt és bevált termékről lesz most szó. Felhasználási köre széles és az otthoni használathoz szükséges minden olyan tulajdonsággal rendelkezik amire egy átlag embernek szüksége van. A készülék két elemből áll. Az egyik a távirányító, ami kb. 10 év óta nem nagyon változik. Ugyanaz a lapos, gombokkal ellátott kis kütyü aminek az egyik végén egy kis LED dióda található ami a gombok nyomására jelez piros fénnyel. A másik végén az elemtartó található besüllyesztve CR2032 elemmel ami vásárláskor tartozék. A fogyasztást egy műanyag lap akadályozza meg, amit az első használatba vételkor el kell távolítani.

led controller

A másik készüléket hívjuk vezérlőnek vagy egyszerűen csak vevőnek. Itt sem változott sokat a dizájn az évek alatt. Egy ezüst színű fém házban van a lelke a készüléknek. A két végén a felcsavarozáshoz szükséges fém konzolok találhatók. A fedlapon az általános ismertetők mint működtető feszültség és max áramerősség található. 12 és 24 volt egyenáramról egyaránt működtethető. Van egy kis piros led dióda ami a bekapcsolt állapotot jelzi illetve van egy zöld ami csak a távirányító által fogadott jel érzékelésekor villan fel. Mindkét oldalt van DC egyenáram fogadási lehetőség. A DC IN jelzésű befogadó nyíláson csak a műanyag házas DC csatlakozó véggel ellátott tápegységeket képesek fogadni. Az ellentétes oldalon szintén van egy DC egyenáram betáplálási lehetőség. Itt a POWER felirat alatt egy + és egy – szimbólum van. Ide a tápegység vezetékeit kell kötni polaritásnak megfelelően. Természetesen csak az egyik betáplálás szükséges. A LIGHT felirat alatti sorkapcsokra a LED szalag vezetékeit kell kötni. V+ általában fekete ritkábban fehér vezeték. B – kék, G – zöld, R – piros vezeték.

led controller bekötése

Ez a termékünk általában egyedi ID azonosítóval van ellátva, ami azt jelenti, hogy a távirányító és a vezérlő egy kóddal működik. Vagyis több ilyen készülék egy helyiségben történő felhasználása esetén sem fogják egymást vezérelni. Fontos hogy a távirányító csak az adott vezérlőt működteti. Az ID azonosító fel van tüntetve mind a távirányítón mind a vevő egységen. Tekintse meg rádiós és infrás led szalag vezérlőinket.

 A távirányítón húsz nyomógombot találhatunk. A bal felső sarokban mindjárt a napocska fel és napocska lefelé nyíllal jelzett fényerőszabályzó gombok foglalnak helyet, melyeket nyomva tartva folyamatosan, nyomkodva pedig lépésről lépésre erősíthetjük, vagy gyengíthetjük LED fényforrásunk fényét. Mindjárt mellette a Play/Stop gomb. Ez a későbbiekben ismertetett módokat állítja meg, és indítja el. Mikor megállítjuk, a szalagon előzőleg beállított szín jelenik meg. Tehát ha pirosan világít a LED szalag, elindítunk egy tetszőleges programot és megnyomjuk a Stop gombot, akkor visszatér a fix piros fény. Jobbra tőle a rikító piros színű ki és bekapcsoló helyezkedik el a már jól ismert piktogrammal.
 Az alábbi mezőben található nyolc gombbal a gyártó által beprogramozott fix, statikus színeket csalogathatunk elő, név szerint a következőket: piros, zöld, kék, fehér az első sorban, narancs és citromsárga, világos kék vagy cián és lila a másodikban.
 Végül a mód gombok maradtak. Ezek balról jobbra a következők. Auto: Mind az öt módot használja egymás után. Vagyis a soron következő programok közül mindet egymás utáni sorrendben váltogatja. Jump3: A három fő szín ugrál átmenet nélkül (piros, zöld, kék) Fade3: A fő színek fokozatosan váltanak át egymásba. Flash: Ki-be kapcsolva villog és váltogatja a színeket. Jump7: A fehér kivételével az összes szín követi egymást átmenet nélkül (piros, zöld, kék, narancs, citrom, cián, lila) Fade7: Az előbbi színek átmenetesen követik egymást. A Speed+ és Speed- gombok segítségével a módok (programok) sebességét állíthatjuk, gyorsíthatjuk és lassíthatjuk. Érdekesség, hogy az infrás vezérlővel ellentétben itt külön gombok szerepelnek erre a célra. Az olcsóbb infrás vezérlőkön ezt a szerepet a fényerőszabályzó gombokkal oldották meg.